Discover. Share. Be Inspired.

Γ—

Trending : love,travel,cute,selfie,food

Featured

3 days ago

Seronok ni kalau dapat pergi melawat planet Marikh ramai². Mana tau kot² jumpa jodoh dengan alien dekat sana. 😍😍 . Tag member korang yang suka pergi lawatan!

18 minutes ago

Sisters πŸ’‹

3 days ago

Siapa yg macam nii πŸ™‹ . . Tag member korang πŸ‘» β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€” IG Shop Review MURAH Rm5 β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€” πŸ‘‡πŸ»Recomended pageπŸ‘‡πŸ» . @klip_misteri @musang_merah @kongsifakta @himpunanlawakjenaka β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€” #lawakremaja #lawakhambar

4 days ago

DATO' AS VS PU AMiN. terpanggilnya saya dsini bukan nk mencari siapa yg salah dan siapa yg betul, sbb kita manusia ni tak lari dr melakukan kesalahan. Saya merayu kpd pihak berwajib, tolong lakukan sesuatu akan kejadian ini. ia melibatkan imej negara kita, ia agak sedih la sbb negara kita, negara Islam tapi semakin hari semakin diperlekehkan. dgn ulama2, guru2 makin hari makin menjadi bahan ketawa, makin hari makin dpertikaikan. Tolongla. bangkitlah malaysiaku. sampai bila kita nk mcmni? gaduh hari2 di media massa? inikah yg dinamakan kebaikan media massa. inikah yg dinamakan bangsa yg merdeka? rakyat malaysia dah sgt penat kritikkan dan hinaan terhadap agama Islam. betul tiada paksaan utk Islam, tp xbermakna berbuat satu kesalahan itu satu kejayaan. ingat satu hadith Nabi ni: "Islam itu hadir dlm keadaan asing, akan kembali pada keadaan asing, sungguh beruntungla orang yg asing." HR Muslim. berbalik kpd Hadith tersebut, cuba kita renungkan, fikirkan betul2, adakah perbuatan yg kita lakukan itu tergolong dlm kalangan org yg beruntung? cadangkan saya dari insan (org yg sering melakukan dosa), tolongla jumpa berhadapan, hentikan pergaduhan yg tak MATANG ini. ia sgt byk menimbulkan fitnah. socmed bukan satu tempat perbalahan yg masuk akal, cukupla menjadi bahan penyorak2 penonton socmed, bila la kita nk bertindak secara matang, bila lagi? saya xnk anak muda harini ikut jejak langkah kita gunakan perkara yg sama dan jadikan ia sebagai 1platform utk mereka bergaduh. kamu Public Figure tau. cukupla Nabi kita byk kali dihina, dilemparkan batu dahulu saat membawa Islam. takkan harini kita nk merasa terhina bilamana saat kita membawa Islam. mungkin pendekatan @pencetusummah_amin ada tersalah bicara, saya wakil dari nya memohon ampun jika ia telah mengaibkan keluarga dato' @aliffsyukriterlajaklaris #=== # dan @pencetusummah_amin saya wakil dari keluarga @aliffsyukriterlajaklaris , wakil saudara islam sy, memohon maaf sgt2 jika ia lakukan kesalahan yg mengaibkan agama kita. sgt merayu, tolong selesaikan perkara ni secara berhadapan. perjalanan kita jauh lagi. tolongla. Maafkan saya semua wakil dari seluruh rakyat Malaysia. Tolong doakan negara kami.

21 hours ago

Ummi cakap dulu pakai pelepah kelapa je . Choot chooo πŸš—

2 days ago

Baru rare baring atas timbunab buah hahaha

16 hours ago

Sian dia duit kena derma dekat badan kebajikan. Menangis keluar air mata darah sekali pon dah tak berguna pakcik oiii. Tu lah, berlagak lagi.πŸ˜…πŸ˜… . Tag member korang yang suka berlagak hebat!

3 days ago

Tak rindu ke hm

2 days ago

23/9/2018 Hi semua ! saya nak cerita sikit ni , ketika keluarga kami telah dilanda kesedihan apabila kami dapat tahu satu bintang dari keluarga kami mengalami perubahan yang sangat ketara pada bulan 4 kami merahsiakan keadaan sebenar bintang kami kerana kami sendiri terkejut dan masih terpinga pinga apa yang dah berlaku okay go on saya tak kisah sbb allah maha adil 😊 tengok je la gambar ni korang sendiri boleh tengok perubahannya πŸ‘ŒπŸ»β€οΈ doa yang baik ii ye 😊 @shiekhabdulbaseer2 @shiekh_alimran

2 days ago

mane geng sushi 🀀🍱 - βœ… Tag member anda πŸ‘‡πŸ½πŸ‘‡πŸ½ πŸ‘₯ Follow @lawakpanda | Himpunan Gambar dan πŸŽ₯ Video menarik |

2 days ago

Jangan pernah berputus asa yer guis 😽 . . Tag member korang πŸ‘» β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€” IG Shop Review MURAH Rm5 β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€” πŸ‘‡πŸ»Recomended pageπŸ‘‡πŸ» . @klip_misteri @musang_merah @kongsifakta @himpunanlawakjenaka β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€” #lawakremaja #lawakhambar

6 hours ago

Assalamualaikom semua

1 day ago

Mlm td😍 Tq mama @abby_abadi112 & abah @jaiezzany belanja dinner utk celebrate anniversary kita org ❀️ Siap belikan cake lagi.. Sayang u all banyak2...😍 Semoga Allah balas segala kebaikan buat kalian..❀️ Terima kasih juga anak8 tercinta😍 #kitatakmampudahnakbalas #hanyabolehdoa

2 days ago

Animal cable protector ni sudah jadi trend utk semua orang!!! 100% protectable dan decoratble tau..Lagi cantik cable korang nanti!! Pi cepat follow @greybird.co !!

5 days ago

Dalam berdakwah kita kena tahu satu perkara yg paling penting. apa tu? Hidayah itu milik Allah. takda manusia yg Allah jadikan lahir2 jahat. semuanya baik baik, dan saya yakin, sejahat jahat manusia kt atas muka bumi ni, pasti ada kebaikan yg ia lakukan. dan sebaik2 manusia kat atas muka bumi ini pasti akan ada kesalahan yg ia lakukan, sbb kita bukan maksum. saya tahu mmg payah ,tapi kita cuba ya, hidayah itu mahal, mahal sgt, adalah harta sebesar bukit uhud pun, pasti tapi xkn mampu kita membelinya, kerana hidayah bukan blh dibeli, tapi ia perlu dicari. tiada satu Dalil yg mengatakan kita lahir dalam islam, mati nanti pasti dlm Islam, tiada. jadi bila tiada, kita perlukan usaha. tubuh kita, mata kita, mulut kita, tangan kita, kalau dari segi akal mmg kita rasa ia milik kita, tapi sbnarnya ia milik Pencipta. sedangkan org gunakan barang kereta tanpa izin lalu merosakkan pun kita marah mcm org gila. Rasa2 Allah suka tak tgok kita buat perkara yg ia murka. saya xberpihak kpd sesiapa. setiap org ada salahnya masing2, sepandai2 manusia, manusia itu memohon maaf di atas segala kesalahan yg ia lakukan, tapi yg tak pandai tu bila ia dh tahu ia melakukan kesalahan, tapi masih lagi mempertahankannya. Wallahu'alam. semoga Allah satukan kita semua daripada segala perpecahan.